Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Βιογραφία: Τάσος Χρήστου




Τάσος Χρήστου, αγροκτήματα, λάδι σε μουσαμά, 24Χ30, Άνοιξη 2011.
O Τάσος Χρήστου, ένας από τους πολλούς νέους Έλληνες καλλιτέχνες που έγιναν γνωστοί μέσα από το διαδίκτυο, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το Σεπτέμβριο του 1976. Εντρύφησε στη ζωγραφική από μικρός. Γιος του σπουδαίου ζωγράφου – θαλασσογράφου Θανάση Χρήστου, επηρεάστηκε ασφαλώς από την τεχνοτροπία του. Επίσης σημαντική ήταν η επίδραση που δέχτηκε από τον αείμνηστο ζωγράφο Γιώργο Ζουμπούλη, καρδιακό φίλο του πατέρα του.
T. Χρήστου, λάδι σε μουσαμά, 50Χ70 cm [Artemit]
Τ.Χρήστου , μικτή τεχνική,
λάδι και ακρυλικό 26Χ35 cm.[
Artemit]
Σύντομα ωστόσο βρήκε τον δικό του δρόμο. Αυτονομήθηκε και απέκτησε το προσωπικό του στυλ, όπως φαίνεται σε όλα του τα έργα. Η αφαίρεση έγινε το κυρίαρχο στοιχείο της τεχνοτροπίας του, άλλοτε σε  μεγαλύτερο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Οι δουλειές των τελευταίων μηνών, κάποιες μοντέρνες και πρωτοποριακές στη σύλληψή τους συνθέσεις, στάθηκαν αιτία να εγκαινιάσει δυο πολύ σημαντικές συνεργασίες στη Μασσαλία και το Τορόντο. Όπως γίνεται συνήθως, η αναγνώριση για το νέο ζωγράφο Τάσο Χρήστου ήρθε από εκεί που δεν περίμενε. Και βέβαια αυτό οφείλεται στις δυνατότητες του διαδικτύου.
Σύζυγός του είναι η Σοφία Χουλιάρα, η οποία, στα βήματα του συζύγου της και του πεθερού της, έχει επίσης να παρουσιάσει αξιόλογο καλλιτεχνικό έργο. [απο το Ινστιτούτο Μελετών Ελληνικής Τέχνης  ARTEM.GR]

Δεν υπάρχουν σχόλια: