Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Θέμα: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ


ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  15-16 ΜΑΙΟΥ ¨ELECTRA PALACE¨
 
Δημοπρασία έργων Ελληνικής ζωγραφικής 19ου και 20ου  αιώνα από τον «Ελληνικό Δημοπρατικό  Οίκο Έργων Τέχνης  hellenicauctions.com».
Σε συνεργασία και για την ενίσχυση του ιδρύματος  ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.  

Στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Δ\τής του οίκου αναφέρει:
Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια το διοικητικό συμβούλιο του «Ασύλου του παιδιού» για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στον οίκο δημοπρασιών μας με την ανάθεση της τελικής αξιολόγησης και διάθεσης των έργων της γνωστής συλλογής «Γ. Τριανταφυλλίδη»…
Λ. Γεραλής, Λάδι σε μουσαμά, 30Χ40 c.m.
B. Γερμενή, Λάδι σε μουσαμά, 30Χ40 c.m.
          Η Τέχνη είναι το καταφύγιο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, η χαραμάδα εκείνη που μας επιτρέπει να δούμε γυμνή την αλήθεια, να δούμε τον άγνωστο εαυτό μας, είναι το μέσον να υπερβούμε την απλοϊκότητά μας. Η Τέχνη είναι το χρυσάφι της Ελλάδας, είναι ο θαυμαστός της πολιτισμός που το πολιτικό κατεστημένο υποτίμησε με το κόστος διόρθωσης να σκιάζει τώρα το αύριο των παιδιών μας.
Η Τέχνη και ο πολιτισμός, ανίκητα στον χρόνο, ως η ψυχή κάθε λαού, δεν κατακτούνται και δεν φιμώνονται.
Θ. Χρήστου, Λάδι σε Καμβά, 80x110cm
Όπως ο Παρθένης, ο Μαλέας, ή ο Λύτρας και όλοι οι άλλοι ένωσαν τις σκέψεις, τη φαντασία και τα πινέλα τους και, ως «ομάδα Τέχνη», φώτισαν με το ελληνικό φως το σκοτάδι του Μονάχου, έτσι κι εμείς, σαν μία ομάδα-γροθιά πια μπορούμε να κατεβάσουμε με το έργο, την αλληλεγγύη και την ενότητά μας, το απεχθές εκείνο δάχτυλο από το προσβεβλημένο γλυπτό, με το οποίο, για μία ακόμη φορά το σκοτάδι του Μονάχου, πάσκισε να υποτιμήσει την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Υ.Σ. Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. Γιάννης Τριανταφυλλίδης συλλέκτης και λόγιος κληροδότησε τα υπάρχοντά του και μαζί τη γνωστή συλλογή στο ίδρυμα «ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
 Θάνος Ευαγγελινός
Μάϊος 2011 
[απο το Ινστιτούτο Μελετών  Ελληνικής Τέχνης  ARTEM.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: