Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Έκθεση: Στην Ιταλία «ταξιδεύει» η συλλογή Κωστάκη

Για πρώτη φορά τον Οκτώβριο θα «ταξιδέψει» στην Ιταλία η συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (ΚΜΣΤ).
Πρόκειται για μια επιλογή 300 έργων από την διάσημη συλλογή, που θα παρουσιαστεί στο Τορίνο και συγκεκριμένα στο Palazzo Chiablese, από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2015.
Η έκθεση φιλοξενεί έργα τέχνης σε καμβά, γκουάς και ακουαρέλες, αρχειακό υλικό, έγγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, περιοδικά, μονογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, από το αρχείο Κωστάκη, καθώς και μια ομάδα σχεδίων κονστρουκτιβιστικής αρχιτεκτονικής.
Τα έργα παρουσιάζονται με εγκυκλοπαιδικό-εκπαιδευτικό τρόπο. Αντιπροσωπεύουν όλα τα μεγάλα κινήματα της περιόδου (από τον νεο-ιμπρεσιονισμό και τον συμβολισμό στον κυβοφουτουρισμό, σουπρεματισμό και κονστρουκτιβισμό), με έργα των σημαντικότερων καλλιτεχνών της Ρωσικής Πρωτοπορίας (Μαλέβιτς, Ποπόβα, Ρότσενκο, Ροζάνοβα, Ελ Λισίτσκι, Στεπάνοβα, Τάτλιν κ.ά.).
Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια του ΚΜΣΤ και ειδική στην μελέτη της περιόδου της ρωσικής πρωτοπορίας και η Αγγελική Χαριστού, επιμελήτρια της συλλογής Κωστάκη στο ΚΜΣΤ.
[Matrix24-Πολιτισμός]

Δεν υπάρχουν σχόλια: