Σάββατο 14 Μαΐου 2016

CALL FOR ARTISTS (CFA) – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

“Ελλάδα Παντού” – Άμστερνταμ – 28-29/5/16
Εικαστική Έκθεση, Bazzar και Πωλήσεις στο Άμστερνταμ

Η Art Kolonaki συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” στο Άμστερνταμ και απευθύνει πρόσκληση σε εικαστικούς δημιουργούςΟΛΩΝ των μέσων να συμμετάσχουν στην προβολή και εμπορική διάθεσητων έργων τους στο Ολλανδικό κοινό.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Υπουργείο Εξωτερικών), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, έχουμε προγραμματίσει εικαστική έκθεση σε γκαλερί του Άμστερνταμ και παράλληλο Bazaar για μικρογλυπτά, εικαστικά αντικείμενα και έργα wearable art (εικαστικά κοσμήματα).
Συγκεκριμένα, τα επίτοιχα έργα και γλυπτά θα εκτεθουν στο χώρο της γκαλερί που βρίσκεται εντός του De Hallen, ενώ στο τεράστιο διάδρομο “Passage” θα λειτουργεί Bazaar Τέχνης για μικρογλυπτά και κοσμήματα.  Ακόμη, όλα τα έργα θα παρουσιαστούν σε γκαλερίστες, curators και καταστήματα πώλησης, κατά τη διάρκεια των επαφών δικτύωσης. Τέλος, όλο το Φεστιβάλ θα καλυφθεί εκτενώς από την ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Διασπορά” η οποία μεταδίδεται παγκοσμίως!
Στόχος της προβολής – όπως πάντα – είναι να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της σύγχρονης Ελληνικής εικαστικής δημιουργίας, παρουσιάζοντας στο τοπικό κοινό πρωτοεμφανιζόμενους ή/και ανερχόμενους καλλιτέχνες και δημιουργώντας, ταυτόχρονα, ενδιαφέρον για τα έργα Τέχνης που θα παρουσιαστούν καθώς και τους εικαστικούς δημιουργούς τους.
Η δράση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας με την Κοιν.Σ.Επ. “Ελλάδα Παντού”, η οποία ξεκίνησε στη Φινλανδία 23 & 24/10/15, και συνέχισε στη Δανία/Σουηδία 5-7/2/16 και τον Καναδά 3-8/5/16 (δείτε το αφιέρωμα στην εκπομπή “Διασπορά” της ΕΡΤ3, καθώς και το αφιέρωμα στην τριμηνιαία έκδοση της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων “Φιλέλληνας“). [elladapantou]

Δεν υπάρχουν σχόλια: