Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Έλληνες Ζωγράφοι: Γεώργιος Γεωργιάδης



Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1933 και πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Υπήρξε πτυχιούχος της Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών της Λυών ενώ ήταν μαθητής του καθηγητή ζωγραφικής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισίου, K. Gotz. Ο Γ. Γεωργιάδης φιλοτέχνησε τον εσωτερικό διάκοσμο των Βυζαντινών Εκκλησιών στη Νέα Υόρκη. Αργότερα, συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Αμβούργου, όπου σπούδασε πιάνο. Είχε πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ είχε λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. 

Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία, έχει γράψει θεατρικά έργα ενώ έχει επιμεληθεί τη μουσική επένδυση για το θέατρο. Είχε φιλοτεχνήσει τα εξώφυλλα και την εικονογράφηση επτά βιβλίων. Ο Γ. Γεωργιάδης ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου, και επίτιμο μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Ηρακλείου Δικτύο Εικαστικών. Δίδασκε ζωγραφική στο Εργαστήρι του στην Αγία Ειρήνη στα Σπήλια από το 1995. Η Βικελαία Βιβλιοθήκη εξέδωσε άλμπουμ με έργα του το 1994.
Έργα του Γ. Γεωργιάδη υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στο υπουργείο Πολιτισμού, στη Βουλή των Ελλήνων, στο Δημαρχείο Ηρακλείου, σε μουσεία, πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές. [patris.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: