Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πέθανε ο ζωγράφος Γιώργος Γκολφίνος


Ο ζωγράφος και Καθηγητής του Τµήµατος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Σπουδών του ΑΠΘ, Γιώργος Γκολφίνος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ο Γιώργος Γκολφίνος γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1948. Σπούδασε πρώτα γραφικές τέχνες στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών και στη συνέχεια στην Α.Σ.Κ.Τ. ζωγραφική με τον Γ. Μόραλη και σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη. Όλα τα χρόνια των σπουδών ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και διακρίθηκε με 2 βραβεία και 5 επαίνους.
Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές του στην «Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts» στο Παρίσι με τον J. Lagrange και μετά με τον L. Cremonini. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα Τεχνολογίας Υλικών με τον Abraam Pingas στην ίδια σχολή. Από το 1999 ήταν Καθηγητής ζωγραφικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.

Συμμετείχε σε επιτροπές του υπουργείου Πολιτισμού και αλλού, ενώ από το 1980 πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα, Κύπρο, Πολωνία, Γαλλία,Αγγλία, Γερμανία, Αμερική, ενώ έργα του βρίσκονται σε Μουσεία και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Κυριακή 19 Απρίλη, στις 11 το πρωί, στο χωριό του,  Βέλλο Κορινθίας.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΤΕ, με συλλυπητήριο μήνυμά του, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του ζωγράφου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό  στο χώρο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και στους μαθητές του.

[naftemporiki.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: