Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Έλληνες Ζωγράφοι: Γιώργος Σιώζος

 Ο ζωγράφος Γιώργος Σιώζος γεννήθηκε στους Μελιγγούς των Ιωαννίνων το 1949. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων. Από πολύ νωρίς όμως στράφηκε στην τέχνη. Διδάχτηκε προοπτική και σχέδιο από το γνωστό γλύπτη Παύλο Βρέλλη και πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση το 1975 στη Λάρισα. Από τότε πραγματοποίησε άλλες 55 ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές, στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστραλία).   Τα ζωντανά χρώματα των έργων του, με χρήση κυρίως των βασικών χρωμάτων, οι συνθέσεις σε εξωτερικούς χώρους και η έμφαση στην αναπαράσταση του φωτός, παραπέμπουν σε ιμπρεσιονιστικές τάσεις, προκαλώντας άμεση εντύπωση στο θεατή. 
Ο Γιώργος Σιώζος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το ξεκίνημα ήδη της καριέρας του, έγινε και μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος το 1991.
Έργα του υπάρχουν σε Δημοτικές Πινακοθήκες της Ελλάδας, στο Υπουργείο Γεωργίας, στην Πινακοθήκη Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ), σε Συλλόγους, Επιμελητήρια και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
[επιμέλεια: Μιχ. Δ. Κουτσουπιάς, Ι.Μ.Ε.Τ. artem.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: