Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ακαδημίες και Σχολές Καλών Τέχνων στα Βαλκάνια εκθέτουν φέτος στη Θεσσαλονίκη

 Καθιερωμένη εδώ και χρόνια η έκθεση των Τμημάτων ΑΕΙ Καλών Τεχνών των βαλκανικών πρωτευουσών, δημιουργεί συνθήκες για στενότερη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για νέες συμφωνίες κινητικότητας φοιτητών και καθηγητών Erasmus και για συντονισμό μεταξύ των βαλκανικών ΑΕΙ Τέχνης.
Φέτος έχει σειρά η Θεσσαλονίκη. Η έκθεση με την ονομασία Transform οργανώνεται από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Πρώτη προσκεκλημένη σ’ αυτήν την έκθεση η αντίστοιχη Σχολή της Φλώρινας, ενώ ακολουθούν οι Σχολές Καλών Τεχνών των βαλκανικών πόλεων του Βελιγραδίου, του Βουκουρεστίου, του Ζάγκρεμπ, της Κωνσταντινούπολης, της Λιουμπλάνα,  των Σκοπίων, της Σόφιας και των Τιράνων. 

Το θέμα της έκθεσης είναι «το κουτί της Πανδώρας» με αντίστοιχη τη θεματογραφία των έργων, τα οποία εκτίθενται από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου  στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, αλλά δε θα παραμείνει στο Τελλόγλειο όλες αυτές τις μέρες. Θα μετακινηθεί διαδοχικά σε άλλα τρία σημεία της Θεσσαλονίκης. Στις 5 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Κέντρο Χαρακτικής Ήλιος δήμου Νεάπολης, στις 12 Σεπτεμβρίου στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στις 21 στο Remezzo Palace.  Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να λάβουν το μήνυμα της ελπίδας που εκπέμπουν τα εκτιθέμενα έργα.  
[Φώτης Κουτσουπιάς, για το artem,gr.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: