Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εν μέσω κρίσης η Τέχνη συνεχίζει την προσφορά στον Πολιτισμό...


Έκθεση στο HELEXPO Palace










Βάρκα σε ποτάμι
     Θα μπορούσε να γράψει κανείς πάρα πολλά για τα έργα που εκτίθενται από τον Πέτρο Βέργο. Κι αυτό διότι πολλά και ποικίλα είναι τα δημιουργήματα που συνθέτουν την έκθεση αυτή.                          


  Η διαφορετική τεχνοτροπία που συναντά κανείς από έργο σε έργο είναι ίσως το μυστικό που κάνει την έκθεση ξεχωριστή.   




Έτοιμο να σας παραδοθεί
  Ποια κοινά έχει η «βάρκα σε ποτάμι», για παράδειγμα, με το «έτοιμο να σας παραδοθεί»; Στο πρώτο έργο ο Κωνσταντίνος Βολανάκης αναπαριστά, φωτογραφικά σχεδόν, μια σκηνή γνωστή στη αριστοκρατία  του περασμένου αιώνα, την οποία αριστοκρατία προβάλλει νοσταλγικά. 
                                           















Μαγιάτικο στεφάνι
Στο δεύτερο έργο ο Κ. Τσόκλης δίνει το στίγμα της εποχής μας, εποχή την οποία χαρακτηρίζει η βιασύνη και η  προχειρότητα. 


  Το «μαγιάτικο στεφάνι» του Απόστολου Γεραλή παραπέμπει με ελκυστικό ρεαλισμό στο  ρομαντισμό που κυριαρχούσε στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ τα «φανταστικά ζώα» του Θανάση Τσίγκου προκαλούν τη δημιουργική φαντασία με πετυχημένους χρωματικούς συνδυασμούς.



Φανταστικά ζώα
   






Αξίζει λοιπόν να επισκεφθεί κανείς τη έκθεση του Πέτρου Βέργου στο HELLEXPO PALACE, στην Αθήνα από τις 19 Νοεμβρίου 2011, για να συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι της Τέχνης συνεχίζουν να προσφέρουν στην ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό μας εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε. 




[Μ. Κουτσουπιάς, για το  Ι.Μ.Ε.Τ. artem.gr] 






















Θ. Κελέκης, λάδι σε xαρτόνι,
25x30cm.
B. Στογιαννίδης, ακρυλικό σε καμβά, 30x70cm.
Λ. Γεραλής, λάδι σε μουσαμά, 40x50cm.
A.Τσουκαλα, ακρυλικό σε καμβά 40x50cm.


Δεν υπάρχουν σχόλια: