Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Έκθεση ζωγραφικής του Τζουλιάνο Καγκλή


Τα έργα του Τζουλιάνο Καγκλή που ακροβατούν ανάμεσα στην καθημερινότητα και το αίνιγμα 15.01.2015 έως 14.02.2015. 
Η αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιάννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση του ζωγράφου Τζουλιάνο Καγκλή (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2013) με τίτλο «the grand illusion». Ο Καγκλής σε μία εναλλαγή μεγάλων και μικρών έργων, συνεχίζει να προκαλεί τη ζωγραφική ύλη, παίζοντας με τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, τη ζωή και την τέχνη, ανακαλύπτοντας ή σκηνοθετώντας εικόνες που ακροβατούν ανάμεσα στην καθημερινότητα, το αίνιγμα και τη μαγεία.  
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σχολιάζει για τη νέα του δουλειά: «Τα έργα αυτής της έκθεσης μπορούν να ιδωθούν σαν καρέ μιας ιστορίας, σαν αυτοβιογραφικές νύξεις ή σαν μια προσέγγιση των αντιθέσεων και της πολυπλοκότητας της ζωής όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι. Η καταστροφή είναι μία καθαρά δημιουργική πράξη και εκφράζει την ιδέα ότι η πραγματικότητα δεν είναι αντικειμενική.  
Ζωγραφίζω μία μορφή και αμέσως την καταστρέφω. Γιατί είναι απλά μια εκδοχή της πραγματικότητας ή κάποια επιφανειακή εκδοχή της. Πρέπει να το χαλάσω, να πάω κάπου παραπέρα, να σκάψω πίσω από την επιφάνεια».
Ο Τζουλιάνο Καγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και το Μαρτίνο Γαβαθά και χαρακτική με το Γιώργο Μήλιο (1996-2002). Το 2003 απέσπασε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου. Το 2013 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε επτά ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Κύπρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. [elculture.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: