Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Έλληνες Ζωγράφοι: Μανώλης Χάρος

E. Κιτσόπουλος,
ακρυλικό σε κόντρα πλακέ, 30Χ37εκ
Με συνεχή παρουσία στα εικαστικά δρώμενα από το 1978 μέχρι σήμερα, είναι από τους πιο χαρακτηριστικούς ζωγράφους της γενιάς του. Χρησιμοποιεί διάφορα μέσα και υλικά με άνεση. Με μια γραφή ενίοτε πιο αφαιρετική, αλλά πάντα γνώριμη και ευαίσθητη και με μια τολμηρή και ποιητική χρήση του χρώματος. Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960. 
Σπούδασε το 1978 στο Παρίσι στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts. Το 1982 έκανε μεταπτυχιακό στην Ecole Nationale Supérieure   des Arts Décoratifs πάνω στην επικοινωνία της εικόνας (Visual communication). 
Φ.Κάππας,
ακρυλικό σε κόντρα πλακέ, 20χ25εκ.
  Έχει τιμηθεί με το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations στον τομέα της λιθογραφίας, ενώ το γαλλικό κράτος αγόρασε έργα του. Το 1998 του απονεμήθηκε το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών για ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Το 1999 εκτέθηκαν στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ σχέδιά του για το βιβλίο του Ανδρέα Κάλβου «Ωδές».  
  Το 2000-01 εργάστηκε ως Επισκέπτης Καλλιτέχνης στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ. Εκεί ξεκίνησε την έρευνά του για τους Μύθους του Αισώπου, που ήταν το θέμα της τελευταίας του έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη. 
Oρ.Κος,
λάδι σε μουσαμά, 18Χ23 εκ
Έργα του   βρίσκονται   σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. 
Αυτήν την περίοδο μπορεί να δει κανείς έργα του στη γκαλερί Ζουμπουλάκη, όπου παρουσιάζει την έκθεσή του με τίτλο «Η Ακρόπολη, ο Μοναχός και μερικά καινούρια έργα». 
[Επιμέλεια: Βικτωρία Κουτσουπιά - Ι.Μ.Ε.Τ. artem.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: