Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Προτείνουμε: Μαρία Ξαγοράρη - Εκθεση ζωγραφικής "Το Δίδαγμα των Χωραφιών"


Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί την Μαρία Ξαγοράρη, για να παρουσιάσει την ατομική της έκθεση με έργα ζωγραφικής, με τον γενικό τίτλο: «Το δίδαγμα των χωραφιών».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ και η διάρκειά της θα είναι ως τις 29 Μαρτίου 2014.
Σε αυτή την έκθεση, η ζωγράφος μας παρουσιάζει την καινούργια της δουλειά από ελαιογραφίες, στην οποία συνθέτει μια παραβολή για τη φυσική ανθεκτικότητα της ζωής, χρησιμοποιώντας ως σύμβολα εικόνες της φύσης.

Η ίδια η καλλιτέχνης μιλώντας μας για το θέμα της καινούργιας της δουλειάς, μας αναφέρει μεταξύ άλλων: «...Στα έργα αυτά, οι μορφές που η φύση μου δάνεισε είναι τα κλαδεμένα αμπέλια και τα ηλιοτρόπια.

Το αμπέλι, με το φορτίο της μνήμης του κάθε κλαδέματος χαραγμένο στις στροφές των μελών του, έγινε για μένα το σύμβολο της αναγέννησης μετά από κάθε καθοριστική, και συχνά βίαιη, τομή της ζωής. Το ηλιοτρόπιο, ορθώνει το ανάστημά του στον ήλιο, σε πείσμα του μελτεμιού που σχίζει τα φύλλα του, κοιτάζοντας πάντα τη φωτεινή πλευρά του ουρανού. Το μικρό κορίτσι, δανείζεται το όνομά του από το μυθικό Φοίνικα, και φέρει μέσα του την αναπόφευκτη επανεκκίνηση της ζωής.
Ο κύκλος των αέναων ακρωτηριασμών και αναγεννήσεων, η φωτιά που μεταμορφώνει το νεκρό σε τροφή του νεόβλαστου, η αντίσταση στον άνεμο, είναι το δίδαγμα των χωραφιών.»
[artem.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: