Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Έλληνες Ζωγράφοι: Μανώλης Αυδής


Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1974 στη Θεσσαλονίκη. Τις εγκυκλοπαιδικές του σπουδές (Γυμνάσιο – Λύκειο) περάτωσε στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, από την οποία αποφοίτησε το 1991.  Υπηρέτησε ως αερονόμος στην Πολεμική Αεροπορία. Φοίτησε στο τμήμα «Graphic Design» του Campus Arts & Sciences (1991-1996). Γνωρίζει  Αγγλικά σε άριστο επίπεδο και μιλά Γαλλικά στο ανώτερο επίπεδο  του Γαλλικού Ινστιτούτου.  
Από τη παιδική του ηλικία ασχολήθηκε  με την τέχνη της ζωγραφικής και το πρώτο του βραβείο ως ζωγράφος το έλαβε ήδη το 1987 στο Πνευματικό Κέντρο Πειραιά.  Είχε την ευτυχία να εισαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 2004 και να αποφοιτήσει το 2009 με «Λίαν Καλώς», ενώ η διπλωματική του εργασία βαθμολογήθηκε με άριστα. Μάλιστα, με απόφαση της Σχολής,  σε  αίθουσά της φιλοξενήθηκε έκθεση με παλαιότερες και νεότερες δημιουργίες του.   

Παράλληλα πραγματοποίησε μουσικές σπουδές (πιάνο) και έλαβε το κρατικό  πτυχίο του Ωδείου Αθηνών.
Εργάστηκε ως γραφίστας και διαφημιστής  και αργότερα διευθυντής δημιουργικού στην εταιρία «3D Διαφημιστική εταιρεία Σαντορίνης». Ειδικότητά του είναι ο σχεδιασμός των επιχειρήσεων και τα διαφημιστικά των Ξενοδοχείων.
Από το 2010 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Συνεχίζει να δημιουργεί πίνακες ζωγραφικής. Βαθιά του πίστη αποτελεί η ρήση  του Φάερμπανκς: «η τέχνη είναι ο ασφαλέστερος εκπολιτιστής».
[artem.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: