Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Έλληνες Ζωγράφοι: Βασίλης Χρυσανθακόπουλος



Ο δημιουργός Βασίλης Χρυσανθακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963 και αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1985. Από το 1997 είναι μέλος της ΑΕΠΙ με ενεργή μέχρι σήμερα συμμετοχή στην ελληνική δισκογραφία και συγκεκριμένα σε συνεργασίες με τους: Νότη Σφακιανάκη, Τόλη Βοσκόπουλο, Νεκτάριο Σφηράκη, Μαρία Εγγλέζου, Κυριάκο Παπαηλία, Μπάμπη Παπαδόπουλο, ΑΤΜΑ, Βασίλη Φωτόπουλο, Σώζο Λυμπερόπουλο, Γιώργο Τσάκα, Χρήστο Γαλανό, Γιώργο Σημίδη, Χρυσώ Σταματοπούλου, Χρυσοβαλάντη, Μορφές, Τάσο Ελευθεριάδη, Κώστα Ντίνο, Χρήστο Έλληνα.
Συνεργάτες του σε αυτή και ανάλογες προσπάθειες ήταν και είναι οι συνθέτες: Παύλος Αλεξίου, Γιάννης Φουστέρης, Χρήστος Μαυράκης, Άγγελος Σαρόγλου, Γιάννης Δενδρινός, Λεονίδας Τσαλικίδης.
Επιπλέον, στίχους του μελοποίησαν οι συνθέτες: Μπάμπης Κουρκούδιαλος, Νίκος Μητσόπουλος, Δημήτρης Χάρμας, Κώστας Φαλκώνης, Κυριάκος Μαρτίνης, Θεόδωρος Ζωγράφος κ.α.
Απο το 2004 δραστηριοποιείται ενεργά στη ζωγραφική τέχνη και το 2005 πραγματοποιεί την πρώτη του έκθεση στη Λήμνο όπου υπηρετούσε ως Αξιωματικός.
Η μέχρι σήμερα εμπειρία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μπορούν να συνοψισθούν στα ακόλουθα:
Διοργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Στρατιωτικό περιβάλλον.
Το 2005 στο Θέατρο ”ΜΑΡΟΥΛΑ” στη Μύρινα της Λήμνου, οργάνωσε και πραγματοποίησε την 1η του ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα ‘’Οδοιπορικό στη Λήμνο’’. Παράλληλα παρουσίασε την 1η του ποιητική συλλογή με τίτλο ”Σε δρόμους Φυγής”.
Το 2005 και 2007 βραβεύθηκε για το ποιητικό του έργο από την Ένωση Ευρωπαίων Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Το 2006 συμμετείχε στο 1ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ στο Βαθύλακο Θεσσαλονίκης με έργα ζωγραφικής σχετικής θεματολογίας.
Το 2007 οργάνωσε εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των 42ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ με τίτλο’’ Σμύρνη – Θεσσαλονίκη … η λεωφόρος των αιώνιων οραμάτων. 85 χρόνια μνήμης’’, με παράλληλες εκθέσεις ζωγραφικής (προσωπικής με θέματα της περιόδου 1919-1922), φωτογραφίας και ιστορικών κειμηλίων καθώς επίσης και μουσικών εκδηλώσεων με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τη Σμύρνη. Συμμετείχε στα "ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΑ 2007" με έκθεση ζωγραφικής. Επιπλέον, κατα το ίδιο έτος, συμμετείχε στην ομαδική έκθεση εικαστικών GENIUS LOGIC στην δημοτική καπναποθήκη Καβάλας. 
Το 2008 πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην παλιά βιβλιοθήκη Καβάλας και στην Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης, ενώ το 2009 πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις στην ΠΑΤΡΑ, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στο Πνευματικό Κέντρο Μούδρου και στη ΔΡΑΜΑ στην αίθουσα ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.
Από το 2010 μέχρι το 2018 τις καλοκαιρινές περιόδους, εκθέτει έργα του σε γκαλερί Σκιάθου και Σκόπελο, ενώ απο το 2018, όπως ο ίδιος αναφέρει: ... δημιουργώ στο ατελιέ μου στην Καβάλα... ”κι όσο η γη κρατάει νερό κι ο ουρανός αχτίδες τόσο θα σέρνω το χορό με όνειρα κι ελπίδες……”

Δεν υπάρχουν σχόλια: