Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ανοιξιάτικη δημοπρασία από τον οίκο Π. Βέργου

Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Νίκος Εγγονόπουλος,  Γιάννης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσαρούχης, Αλέκος Φασιανός, Θεόδωρος Ράλλης και πολλά ακόμη μεγάλα ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών δίνουν το παρόν στο πρώτο μέρος της εαρινής δημοπρασίας του οίκου Βέργος.  
Η ιδιαίτερη αναφορά σε κάποια έργα, όπως  στον «Έρωτα με ανθοστήλη», δώρο του  Τσαρούχη προς συμφοιτήτριά του στη Σχολή Καλών Τεχνών ή στις «Τρεις μορφές» του Μπουζιάνη, θα αδικήσει τα υπόλοιπα, που είναι εξίσου αξιόλογα. 
Η δημοπρασία, ως προς αυτό το πρώτο μέρος της, θα διεξαχθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή στις 18, 19 και 20 Μαΐου.
Θα προηγηθεί όμως το δεύτερο μέρος της, το περιεχόμενο του οποίου αποτελούν χαρακτικά, επιτραπέζια ρολόγια, πορσελάνες και κεραμικά. Στο μέρος αυτό, διακρίνονται για το ιστορικό τους βάρος τα έργα φιλελλήνων καλλιτεχνών που διασώζουν σκηνές της ελληνικής επανάστασης, ενώ δεν είναι λιγότερο ενδιαφέροντα τα υπόλοιπα για τους λάτρεις της Τέχνης στις ποικίλες μορφές της.

Το δεύτερο μέρος της δημοπρασίας θα λάβει μέρος μια εβδομάδα νωρίτερα από το πρώτο, στις 11, 12 και 13  Μαΐου, επίσης στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.  Όλες οι εκτιθέμενες δημιουργίες είναι επιλεγμένες με αυστηρά κριτήρια και θα δικαιώσουν τους επισκέπτες. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς ‘ιδίοις όμμασι’, με μια απλή έρευνα στην ιστοσελίδα www.vergosauctions.com, από όπου θα λάβει πληροφορίες για κάθε έργο ξεχωριστά. 

Αθήνα 22 Απριλίου 2016
Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: