Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τρεις φίλοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους

Το Σάββατο στις 4 Απριλίου 2015 έληξε  η παρουσίαση των τριών εκθέσεων που λειτουργούσε από τις 5 Φεβρουαρίου στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου. Τρεις φίλοι καλλιτέχνες, που από διετίας εργάζονται φιλοξενούμενοι του Γ. Βογιατζόγλου στο κτίριο δίπλα στην Πινακοθήκη του, παρουσίασαν τη δουλειά τους. Το γεγονός ότι εξέθεσαν σε κοινό χώρο, δε σημαίνει ότι η έκθεση ήταν κοινή. Καθένας τους διαθέτει  διαφορετικό καλλιτεχνικό ύφος και εντελώς ξεχωριστή έκφραση.
Ο Αχιλλέας Πιστώνης, με τη διερευνητική ματιά των αποτυπωμένων προσώπων, την κυριαρχία του γκρίζου στη χαμηλή χρωματική του γκάμα και το στοιχείο της έντασης σε μεγάλων διαστάσεων έργα, προσδίδει στα πορτρέτα του εσωστρέφεια, που προκαλεί μια ελαφριά θλίψη στο θεατή.
Ο Βασίλης Σελιμάς, αντίθετα, με μικρών διαστάσεων έργα, κάποια στα όρια της μικρογραφίας, διακρίνεται για την ανάδειξη προσωπικών χαρακτηριστικών. Κυρίως παρουσιάζει την ατομικότητα του ανθρώπου, τη μοναξιά του, που δείχνει αδιαπέραστη, αλλά του προσδίδει ένα βάθος ελευθερίας.
Ο Αντώνης Τσακίρης σε εντελώς άλλη διάσταση,  βλέπει τον άνθρωπο σε σχέση με το γύρω κόσμο: αστικό τοπίο, έρωτας, υποχρεώσεις. Χρησιμοποιεί συμβολισμούς, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σύγχρονο κοινωνικό κόμικ, δομημένο με σουρεαλιστικές προεκτάσεις.

Όσοι φιλότεχνοι δεν κατάφεραν να επισκεφτούν την έκθεση των τριών φίλων στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου στη Νέα Ιωνία, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έργα τους μέσα από τον κατάλογο «Κτίριο 1». Ο πρόλογος του συλλέκτη Γιώργου Βογιατζόγλου, μαζί με τα κείμενα του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ και της επιμελήτριας της έκθεσης Ελένης Κυπραίου, δείχνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, που αξίζει κανείς να τη γνωρίσει.
[Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά]
Πληροφορίες: www.ktirioena.com
www.vogiatzogloucollection.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: