Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Έλληνες Ζωγράφοι: Ορέστης Φ. Κουτσουπιάς



Γεννήθηκε και μεγάλωσε στήν Βέροια. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 3° Γενικό Λύκειο Βέροιας. Είναι φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζωγράφιζε από την πρώτη σχολική ηλικία, με την ενθάρρυνση της δασκάλας του. Μεγαλώνοντας, άρχισε να εξασκείται στη ζωγραφική με λάδι και πλαστικό σε καμβά στο εργαστήριο του γνωστού ζωγράφου Θανάση Χρήστου.
Η περαιτέρω και μέχρι σήμερα ενασχόλησή του με το αντικείμενο, σχετίζεται με το Artem (μη κερδοσκοπική εταιρεία προώθησης της Τέχνης), που δημιουργήθηκε εντός του συγγενικού τον περιβάλλοντος.
Κατά την διάρκεια της φοίτησής του στο Λύκειο διδάχτηκε μαθήματα θεάτρου στο Τμήμα θεατρικής υποδομής "ΑΝΤΙδρασις" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και συμμετείχε στις παραστάσεις του. Ως μέλος της θεατρικής ομάδας του 3ου Γ.Ε.Λ. Βέροιας, πήρε μέρος στην "Αντιγόνη", στο "Rent”, καθώς και σε διάφορα μονόπρακτα που παίχτηκαν σε έκδηλώσεις του σχολείου του. Το έτος 2014 δημιούργησε, αποκλειστικά για το ημερολόγιο του Ι.Μ.Ε.Τ. Artem 2015, 14 έργα εμπνευσμένα από τo ''Οδοιπορικό 1935-1955" του Ορέστη Σιδηρόπουλου.
[artem]

Δεν υπάρχουν σχόλια: