Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ουτοπία 2: Ομαδική έκθεση στη Venus Art Gallery του Astir of Paros

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση επιμελείται ηΒέτα Ρεντζεπέρη – Μιχαηλίδη σε συνεργασία με τη Νατάσα Λάβδα,που φιλοξενείται στη Venus Art Gallery του Astir of Paros, με τίτλο UTOPIA 2 (ΟΥΤΟΠΙΑ 2). Στην έκθεση συμμετέχουν οι ακόλουθοι καλλιτέχνες: Απόστολος Λάβδας, Μαρία Κτιστοπούλου, Γιάννης Κουτσούρης και ΑντώνηςΑθανασίου.

Απόστολος Λάβδας: Ο καλλιτέχνης μεταβάλει τη ζωγραφική επιφάνεια σε τρισδιάστατα έργα με διάθεση σκηνογραφίας σε μία ανάμειξη τεχνικής και συναισθημάτων. Τα πλοία του είναι πλοία δουλειάς που μεταφέρουν το μόχθο, ο καλλιτέχνης όμως μέσα από τους χρωματικούς του συνδυασμούς τα εκτελεί με παιχνιδιάρικη διάθεση, «μέσα από τις σκληρές επιβλητικές γραμμές ξεπροβάλει η ελπίδα».
Ουτοπία 2: Ομαδική έκθεση στη Venus Art Gallery του Astir of Paros
Τα πλοία σαν πηγή έμπνευσης τα ανακαλεί από το παρελθόν του όταν, επιστρέφοντας από τις σπουδές του στο Παρίσι και επιλέγοντας το λιμάνι του Πειραιά για το ατελιέ του αποτυπώνει στα πρώτα του ζωγραφικά έργα τα πλοία που περνούν νυχθημερόν από το παράθυρό του. Τώρα, μετά από 40 χρόνια, αγναντεύωντας το Ιόνιο από το εξοχικό του η ζωτική εικόνα των περαστικών πλοίων επανέρχεται με μεγαλύτερη ένταση και δυναμική εκτέλεση.
Μαρία Κτιστοπούλου: Μέσω του έργου της αναφέρεται στην απειλητική πλευρά της θάλασσας και στο ελκυστικό και σαγηνευτικό κάλεσμά της. Δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της, την παντοδυναμία της και την καθυπόταξη μας στην ανυπακοή του υγρού στοιχείου. Μέσω της τέχνης, λογοτεχνίας, ποίησης, μουσικής και ζωγραφικής εκφράζεται η επιθυμία των ανθρώπων να εξευμενίσουν το υγρό στοιχείο, την καταιγίδα, την τρικυμία, ώστε να μην αποτελέσει πηγή δυστυχίας και ανατροπής.
Γιάννης Κουτσούρης: Όντως εκπληκτικά είναι τα κατεξοχήν ποιητικά σε έμπνευση και σε εικαστική απόδοση «όντα» του Γιάννη Κουτσούρη, τα οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση. Από τους πρωτοπόρους των κινουμένων σχεδίων στη χώρα μας δημιουργεί μέσω της ζωγραφικής πολύχρωμους, όμορφους και αινιγματικούς κόσμους γεμάτους θάλασσες, ουρανούς και αλλόκοτα γοητευτικά πλάσματα.
Αντώνης Αθανασίου: Ευαισθητοποιημένος στα αντικείμενα που αποτελούν το άμεσο περιβάλλον μας ή που, καλύτερα, μέσα από τα οποία ενορχηστρώνεται η καθημερινότητά μας, ο Αντώνης Αθανασίου αποτυπώνει με έναν ποιητικό τρόπο το εκάστοτε θέμα του δίνοντας σάρκα και οστά στα εξαρτήματα της ανθρώπινης υπόστασης.
Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2014
(Βέτα Ρεντζεπέρη – Μιχαηλίδη) [CultureNow]

Δεν υπάρχουν σχόλια: