Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Έλληνες Ζωγράφοι: Οθωναίος Νικόλαος (Ιδρυτής της Ομάδας Τέχνη)
    Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1877. Σπούδασε στην Αθήνα, στη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τον Κωνσταντίνο Βολανάκη και τον Νικηφόρο Λύτρα. Το 1906 αναχώρησε για τη Γερμανία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία του Μονάχου, κοντά στον ζωγράφο Heinrich von Zugel. 


Από το 1908 ως το 
1910 έμεινε στο Λονδίνο. Επέστρεψε στην Αθήνα, όπου έφτιαξε με πολύ μεράκι το προσωπικό του ατελιέ και συμμετείχε πρωταγωνιστικά στην κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές εκθέσεις. Ο Νικόλαος Οθωναίος ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της καλλιτεχνικής Αθηναϊκής Λέσχης, καθώς και της Επιτροπής Εκδόσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και συμμετείχε στην ίδρυση της "Ομάδας Τέχνη". Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής των παραρτημάτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα και τους Δελφούς. Πέθανε στη Σκόπελο το 1949.

Το έργο του χαρακτηρίζεται από σκηνές της καθημερινής ζωής της εποχής του, από την απεικόνιση ιμπρεσιονιστικών τοπίων και ζώων.                             [Ι.Μ.Ε.Τ. artem.gr]Δ.Βεργίδης, λάδι σε μουσαμά,
40x50cm


Θ. Χρήστου, λάδι σε
μουσαμά, 40x50cm

Δεν υπάρχουν σχόλια: